Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hierarchia

2011.01.30

VEZÉR

Avagy Vezír, Csillag. Ő a banda feje, aki harci-fizikai és szellemi erejével tűnik ki a csapatból, többnyire a banda választja, de előfordul, hogy a vezér válogatja össze a bandát. Ő mondja ki az utolsó szót a banda ügyeiben, legyen az terv, vagy igazság osztás. Az igazságot többnyire párbajjal döntötték el, marokfegyverrel, illetve pusztakézzel.

ÖREG

Ő a Vezér jobb keze. Általában ő tényleg idősebb betyár, vagy régi társa a vezérnek, ő veszi fel az újoncokat , és ő képzi, edzi a bandát. A kettejük összhangján múlhattak a banda sikerei.

BÍRKOS

Vagy nagybotos. A nevéből adódik, hogy fizikai erejével, illetve ügyességével tűnik ki a csapatból, ő ért a verekedéshez, botokhoz, fokoshoz, baltákhoz a legjobban, alakja nem egyszer összemosódik a vezérrel.

LÖVŐS

Puskás, mordályégető, disznólábas. Nevéből adódik, ő a legobb lövész a csapatban.

PECÉR

Csikós,paripás,kutyás,lókötő. Az ő tudománya szinte a legfontosabb. Nem egy leírás van, hogy betyárok úgy kötöttek el lovat, vagy tereltek el marhákat, hogy a kuvaszok-komondorok, nem hogy nem ugattak, de épp csak nem segítettek nekik. Ez volt a kutyás csodája, úgy érteni a kutyákhoz, hogy ne jelezzenek. Sokszor a kutyás volt, aki a fiatal betöretlen, vagy vad lovakat vitte el.

KOJTORGÓ

Ő a bandán kívüli volt, ő hozta-vitte a híreket, csendőrök-perzekutorok merre létéről, célpontokról, sokszor ő tartotta a kapcsolatot az orgazdával, orgazdákkal. Többnyire családos, és dolgos ember volt, aki könnyen mozgott.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.