Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bakonyi betyár leves

2011.02.05
Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb 10 dkg füstölt szalonna 20 dkg gomba 20 dkg leveszöldség 15 dkg vöröshagyma 3 dl tejföl 2 evőkanál liszt 1 csokor kapor 1 db zöldpaprika 1 db paradicsom 1 evőkanál pirospaprika só, őrölt bors, csipetke, kevés olaj. Elkészítés: Kevés olajon megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a füstölt szalonnát, rá a húst és fehéredésig pirítom. Ezután megszóróm pirosparikával és felöntöm vízzel, sóval, borssal ízesítem és félpuhára főzöm. Majd hozzáadom a felkockázott zöldségeket, a gombát, a paprikát és a paradicsomot is. Puhára főzöm és ekkor főzöm bele a csipetkét is, majd a tejfölbe keverem a lisztet s ezzel habarom be a levest. Ekkor teszem bele a kaprot is és ha kell, akkor még utána ízesítem.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.