Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Betyár gombóc

2011.02.05
Hozzávalók: 60 dkg csirke mell - vagy nyesedék 40 dkg gomba 1 dl étolaj (vagy zsír) 2 nagy fej vöröshagyma 2 tojás só bors pirospaprika hüvelyes papriak (tejföl) Csirkemellet ledaráljik befűszerezzük, beleütjük a tojásokat és diónyi gombócokat formázunk. A hagymát apróra vágva üvegesre sütjük, beletesszük a felaprózott gombát, ízesítjük. Ha jól felforrt, belerakjuk a már elkészített gombócokat és 20-25 percig lassú tűzön főzzük. Az elpárolgott lét kevés vízzel pótoljuk, úgy, hogy bőven legyen szaftja. (Én jó csípősen szeretem). Aki szereti tejföllel eheti! Nokedlival vagy kakastaréj tésztával tálaljuk. Nagyon finom egytálétel, melegíthető.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.