Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Betyár zöldbableves

2011.02.05
Hozzávalók: 50 gr húsos füstölt szalonna 1 közepes hagyma 1/2 kg zöldbab (mirelit is lehet) 10 dkg főtt füstölt sonka v. sovány tarja 2 db zöldpaprika 1 nagyobb húsos paradicsom 10 dkg tarhonya 2 dl tejföl 1 mk. enyhéz csípős pirospaprika 1 cs. petrezselyemzöld só, bors Elkészítés: A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk, a pörcöt kivesszük a zsírból, félretesszük. A zsírban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a zöldbabot, a felszeletelt paprikát, a meghámozott, kockára vágott paradicsomot, néhány percig együtt pirítjuk, elkeverjük a pirospaprikával, majd felöntjük kb. 1 l vízzel. Ha felforrt, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát, a tarhonyát, megsózzuk, és fedő alatt, éppen csak rotyogtatva, olykor megkeverve az egészet, puhára főzzük (kb. 25-30 perc). Végül összeforraljuk a tejföllel, tetejét meghintjük a félretett szalonnapörccel és a finomra vágott petrezselyemmel. Tanácsok: Finom, laktató, majdhogynem egytálétel! Én a szalonnapörcöt nem szoktam kivenni, és a sonkát is együtt pirítom vele. Dúsítom még kolbásszal is. Olyankor szoktam készíteni, amikor minden hozzávalóból kevés van.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.