Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Betyárbatyu

2011.02.05
Hozzávalók: csirkemellfilé füstölt szalonna debreceni kolbász vöröshagyma lilahagyma fokhagyma gomba (ha van, akkor erdei, de jó a csiperke is) kakukkfű rozmaring só Elkészítés: A csirkemellfiléket kb. kétujjnyi széles csíkokra vágom, megsózom. A szalonnát, a gombát és a fokhagymát felszeletelem, a hagymákat - nagyságuktól függően - félbe-negyedbe vágom. Alufóliából letépek 2 kb. 40 centis csíkot, egymásra merőlegesen fordítom őket, kicsit megolajozom középen. Rápakolok először 1 szelet szalonnát, rá 2-3 csík csirkemellet, megszórom rozmaringgal és kakukkfűvel (ha van, akkor frisset használok, ha nincs, jó a szárított is). Utána rárakom a szeletelt gombát, a hagymákat és a fokhagymát, végül megkoronázom fél pár debrecenivel. A fóliát batyu-szerűen összefogom, ügyelek rá, hogy elég laza legyen, így sütés közben nem feszíti szét a keletkező gőz. Forró sütőben kb. 1 óra alatt megsütöm. Amikor készen van, mindenkinek a tányérjára teszek 1-1 batyut, széthúzom a tetejét és így tálalom. Tetszés szerinti vegyes salátát, esetleg krumplipürét adok hozzá. Megjegyzés: A hozzávalók mennyiségét a család létszáma és étvágya határozza meg. Elkészítési idő: 75 perc
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.