Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Betyárfalatok

2011.02.05
Hozzávalók: 4 személyre 2 szelet marharostélyos 2 szelet sertéstarja 1 kg burgonya 2 nagyobb fej vöröshagyma 1-2 zöldpaprika (ha van!) 2 szelet zsírban pirított kenyér (1 kg kenyérből kétfelé vágva 4 legyen belőle) 1 tojásból készült nokedli só bors őrölt piros paprika A hússzeleteket kettévágjuk (4-4-et kapunk) kissé kiverjük a marhaszeleteket zsiradékon hirtelen átsütjük, majd kis vizet aláöntve, sózva, borsozva megpároljuk puhára, majd ha kész megszórjuk gyengén piros paprikával. Míg ez sül addig a meghámozott burgonyát kb. fél cm-es karikára vágjuk, tepsibe a hagymát is felkarikázva zsiradékra rakjuk, rá a burgonyát, zöldpaprikát, kevés piros paprikát kevés vízben feloldva ráöntjük és megsüssük. Közben a sertéshúst, amit szintén ketté vágtunk (4-et csináltunk) sózzuk, bepanírozzuk, kisütjük. A nokedlit kifőzzük, evőkanállal jó nagyokra szaggassuk ki. Fontos a tálalás! A tányér aljára a pirított kenyérszeletet tegyük, ráhalmozzuk a hagymás burgonyát, erre kerüljenek az 1 szelet marha, 1 szelet rántott hús, majd a burgonyás tepsiben visszamaradt zsiradékon forgassuk át a galuskákat, majd 4-4-et körbe a húsok mellé tegyük. Díszíteni lehet 1-1 száll petrezselyem zölddel vagy felszeletelt piros paradicsommal.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.