Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Betyárgulyás

2011.02.05
Hozzávalók: 25 dkg füstölt sertéshús 25 krumpli 1 sárgarépa, 1 fehérrépa 1 fej hagyma 1 marék csipetke 2 dkg zsír, 2 babérlevél 1 mokkáskanál pirospaprika késhegynyi szódabikarbóna 1 kávéskanál kristálycukor 1 ek ketchup, 4-5 cm piros arany, 12-15 szem köménymag, só Elkészítés: A hagymát felkockázva a zsiradékon megpirítjuk, a kockára vágott húst átforgatjuk rajta, míg kifehéredik. Hozzákeverjük a pirospaprikát, felengedjük húslével, míg éppen csak ellepi és hozzáadjuk a fűszereket. Fedő alatt, kislángon addig főzzük, amíg a hús már majdnem megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a karikára vágott répákat és sóval ízesítjük. Lassú tűzön készre főzzük. Ha kész, csipetkét főzünk bele
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.