Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Betyárkrumpli

2011.02.05
Hozzávalók 4 személyre: - ízlés szerint ételízesítő - 1 kg burgonya - 50 dkg vöröshagyma - ízlés szerint őrölt bors - ízlés szerint só - 50 dkg füstölt sonka - 50 dkg füstölt kolbász - 30 dkg füstölt szalonna A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, és bevagdaljuk, kakastaréjt készítve belőle. Az így elkészített darabokat a tepsi aljára rendezzük. Befedjük a már megtisztított vöröshagymákból szeletelt karikákkal, majd erre helyezzük a meghámozott és felkarikázott nyers burgonya harmadát. A burgonyasort ízlés szerint fűszerezzük, ezután a kolbászkarikákkal befedjük. Fölé hagymakarikákat sorakoztatunk, majd ismét a burgonyakarikák következnek. Fűszerezünk, ezután a feldarabolt füstölt oldalas vagy a vékony szeletekre vágott füstölt sonka következik, majd a hagymakarikák, és végül a burgonya, amit természetesen megfűszerezünk. Az így előkészített ételt beborítjuk alufóliával, és közepes hőmérsékletű sütőben kb. 1-1,5 óráig sütjük. A végén levesszük az alufóliát, és addig sütjük, amíg a tetején lévő burgonya egy kis színt kap. Ha megpirult, akkor tálalhatjuk. Elkészítési idő: 90 perc Energiatartalom: 1 adag: 980 kcal
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.