Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Betyárleves

2011.02.05
Hozzávalók: 10 dkg füstölt szalonna 1 nagyobb hagyma 1 paprika 1 paradicsom 15 dkg füstölt tarja 10-15 dkg (maradék) pörkölt (elhagyható) néhány karika kolbász 50 dkg (mirelit) vajbab 15 dkg pici orsótészta 1-2 evőkanál pirospaprika 4 evőkanál liszt 4-5 dl tejföl só bors 2 db erőleveskocka 1 csokor petrezselyem Elkészítés: A kockára vágott szalonnát és hagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott füstölt tarját, a kolbászt, a pörköltöt, paprikát és paradicsomot. Megpirítjuk, majd az edényt lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük 2 liter vízzel, beleteszünk 2 erőleves kockát, és takaréklángon főzzük addig, amíg a hús meg nem puhul. Beletesszük a megmosott, feldarabolt (vagy mirelit) vajbabot, és visszatesszük a tűzre. Amíg a bab megpuhul, egy külön fazékban, forró, sós vízben megfőzzük az orsótésztát. Amikor a vajbab is megpuhult, egy nagy bögrében vagy tálban összekeverjük a lisztet és a tejfölt és hozzámerünk egy kis forró levest. Habverővel simára keverjük, majd még 2-3 kanál levest merünk hozzá és hasonlóképpen elkeverjük. Ha szép homogén az állaga, a leveshez öntjük, és a leszűrt orsótésztát is hozzáadjuk. Petrezselyemmel megszórva azonnal, forrón tálaljuk. Nagyon laktató étel, így nem szükséges második fogást készíteni!
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.