Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Betyáros - slambuc

2011.02.05
ajánlat Bográcsban és fatüzeléssel az igazi. Ha már otthon sikerült kisebb mennyiségben jól elkészíteni, meg lehet próbálni bográcsban nagyobb társaság részére is. hozzávalók 4 főre 50 dkg lebencstészta 4 db közepes burgonya , meghámozva 20 dkg füstölt szalonna ízlés szerint só 1-2 cső csípős paprika elkészítés A füstölt szalonnát lassú tűzön kiolvasztjuk. A zsírban aranybarnára megpirítjuk a lebbencstésztát. A kisebb kockára vágott burgonyát hozzáadjuk. Felöntjük vízzel addig, hogy éppen ellepje. Rádobjuk a csípőspaprikát. Tetszés szerint sózzuk. Addig főzzük, míg a vizet teljesen elfőtte és a tészta megpuhul. Eközben az elején még lehet fakanállal kevergetni. Később inkább rázogassuk.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.