Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Betyáros bográcsos

2011.02.05
hozzávalók 10 főre 1,5 kg csülök 80 dkg tarja 80 dkg lapocka 80 dkg füstölt oldalas 1 üveg lecsó 20 dkg sertészsír 1 kg vöröshagyma 1 fej fokhagyma só bors őrölt kömény babérlevél pirospaprika erőspaprika 4 db pörköltszaft kocka (elhagyható) 2 dl vörösbor elkészítés A füstölt húst, ha lehet egy éjszakára beáztatjuk. A többi húst felkockázzuk, a csülköt kicsontozzuk. A hagymát és a fokhagymát is felaprítjuk. Zsírban üvegesre pároljuk a hagymát, majd a tűzről levéve beleszórjuk a pirospaprikát. Hozzáöntjük a lecsót, pár perc múlva pedig a húsokat is, a füstölt oldalas kivételével. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a köményt, a babérlevelet és egy kevés erőspaprikát (ízlés szerint). Vizet ne töltsünk bele, mert jó, ha a hús kiengedi a levét. A füstölt húst csak a főzés utolsó órájában tesszük bele, mert annak kevesebb idő is elég. Beletesszük a pörköltszaft kockákat, és hozzáöntjük a vörösbort. Ha szükséges, 3-4 dl vizet később önthetünk rá, ami a főzés végére teljesen elpárolog. Ha megpuhult a hús, és a szaftja is jó sűrű lett, elkészült az ételünk.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.